Fericirea de dincolo de lătratul câinilor

Spunea cineva că fericirea o găseşti atunci când renunţi la a o mai căuta… Când o cauţi, fericirea este o fată morgana, o himeră… Când renunţi la a o mai căuta, când iei viaţa aşa cum este şi faci tot posibilul să cultivi frumosul în tine ca să ai ce da celor din jur, când cauţi tot ce este mai bun şi mai frumos în ceilalţi, când dăruieşti si te dăruieşti, când treci bariera dincolo de eul tău…fericirea devine realitate!

Fericirea nu depinde de circumstanţe sau de ceea ce fac şi spun cei din jur. Fericire înseamnă să te bucuri de ceea ce ai, să preţuieşti ceea ce ai şi ceea ce eşti. Să nu te compari cu cei din jur, să nu te raportezi la ceea ce spun ei că este bun, frumos sau dezirabil. Eşti unică! Aşa te-a creat Dumnezeu!Ai propria percepţie cu privire la ceea ce este bun, frumos, de folos ţie. Ai daruri şi abilităţi unice. Ai o menire unică. Caută să descoperi cu tot dinadinsul comoara ascunsă înlăuntrul fiinţei tale şi adaugă-i noi bogăţii! Caută compania celor de la care ai ce învăţa, a celor care te motivează să mergi înainte, să te dezvolţi, să progresezi. Evident, nu fac referire aici la progres material. Nu că-i rău, însă nu este cel mai important şi nici prioritar! Învaţă să îţi recunoşti greşelile, fă eforturi să nu le repeţi. Acceptă eşecurile alături de victorii şi mergi înainte mereu. Nu îţi agăţa fericirea nici în cuiul numit aprobare sau acceptare, nici în cel numit iubire. Oamenii nu ştiu să iubească decât dacă îi învaţă Dumnezeu. Caută tu să înveţi de la El.Viaţa are sens şi rost când continui să dăruieşti iubire chiar dacă ai fost dezamăgită. Nu permite dezamăgirii să te paralizeze, nici să te ţină pe loc. Mergi mereu înainte zâmbind şi, cel mai important, ia-L tovarăş de drum pe Dumnezeu.

Îmi place mult o zicere pe care o voi parafraza: Dacă m-aş opri la toţi câinii care mă latră nu aş mai ajunge niciodată nicăieri … nu mi-aş implini destinul … nu aş ajunge la destinaţie.

Să iti doresti sa fii mai bună, să iti doresti să răspandesti bunătate spre ceilalti inseamnă să fii preocupată de calitate. Sa fii om de calitate, sa rostesti cuvinte de calitate, să faci gesturi ca atare si, in consecintă, să trăiesti o viată de calitate. Numai că, transformarea doare. Merită însă durerea, pentru că în felul acesta facem pasi în devenirea noastră, în felul acesta progresăm. Aşadar, cu demnitate şi curaj trebuie să ne asumăm lupta pentru devenire, pentru calitate, pentru transformare; să ne-o asumăm cu toate aspectele ei mai plăcute sau mai puţin plăcute.
In fiecare zi trebuie sa facem alegeri.Alegerile sunt foarte importante. As spune ca au un rol determinant pentru calitatea vietii.Imi pare esential să stii sa alegi intre rău si bine.
Esential este si să nu asculti vocea multimii, să nu te lasi inghitita de multime doar de dragul de a fi acceptată. Merită să suportăm durerea de moment a neacceptarii de dragul de a fi noi insine!
Fiecare dintre noi este unică, viaţa este scurtă … nu ne putem permite să ne pierdem în mulţime şi nu ne putem permite să pierdem timpul învăţînd doar din propriile greşeli.De aceea, să fii atentă la detalii, să înveţi la timp, să inveti si din greselile altora înseamnă înţelepciune.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s