Oare căsnicia este importantă ?

Antropologul britanic John D Unwin a făcut un studiu aprofundat asupra a opzeci de civilizaţii care au apărut şi au dispărut de-a lungul a patru mii de ani. A descoperit că există un punct comun tuturor acestor civilizaţii. Fiecare dintre ele a avut la început un set de valori morale conservatoare şi au pus accent asupra familiei. După un timp, principiul a devenit tot mai liberal, valorile au dispărut şi familia a avut de suferit. În toate cazurile, pe măsură ce familia s-a deteriorat, acea civilizaţie a început să se distrugă. În toate cele optzeci de cazuri, prăbuşirea unui popor a avut strânsă legătură cu destrămarea familiei. În majoritatea cazurilor, civilizaţia a dispărut după o generaţie în raport cu dispariţia familiei.
Studiul lui Unwin a scos la iveală faptul că atunci când un bărbat se îndrăgosteşte de o femeie dedicându-i-se trup şi suflet spre a o proteje şi a o sprijini, devine dintr-odată punctul de reper al ordinii sociale. În loc să îşi folosească energia spre a-şi satisface plăcerile trupeşti, el transpiră construindu-şi o casă şi agoniseşte pentru viitor, căutându-şi o slujbă bună, cea mai bună cu putinţă. Impulsurile sale egoiste sunt inhibate, pasiunile sale sexuale canalizate. El îşi descoperă un anumit orgoliu – da, orgoliul masculin real şi benefic şi responsabil – ştiind că soţia sa şi copiii au nevoie de el, că depind de el. Toată lumea nu are decât de câştigat de pe urma unei astfel de relaţii.
Când lumea este compusă din milioane de familii care au la bază o conduită morală, sănătoasă, atunci naţiunea este puternică şi stabilă. Acest sentiment de putere şi solidaritate pe care îl presupune căsnicia stă la baza civilizaţiei. În absenţa unei implicări în viaţa de familie, dezastrul este inevitabil. Atunci când soţii şi soţiile nu au niciun motiv să îşi canalizeze energiile spre a-şi întări căminul, se ajunge la droguri, alcoolism, promiscuitate sexuală, instabilitate profesională şi la un comportament extrem de agresiv la nivelul intregii culturi. Lipsa canalizării energiilor este începutul sfârşitului. ( Zig Ziglar – Secretul căsniciei fericite )

Reclame

2 gânduri despre „Oare căsnicia este importantă ?

  1. Studiu APROFUNDAT pe 80 de civilizatii? Un numar exagerat, nu prea cred ca e posibil asa ceva, Dar concluzia e dupa inima oricarui crestin.asa ca voi incerca un share.

    • Afirmatia este facuta de un autor crestin intr-o carte despre casatorie! Daca este cazul,se poate verifica existenta studiului.Mai mult, se poate verifica in istoria civilizatiilor …

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s