Bârfa coboară în mocirlă feminitatea

Dacă există ceva care să coboare în mocirlă feminitatea, aceasta este bârfa.Ea este un microb extrem de contagios care poate afecta şi influenţa o întreagă societate. Cu toate că unii afirmă cum că bârfa ar fi sănătoasă. Deja este ştiut că pentru trafic, pentru rating, pentru interese strict personale unii ar afirma orice şi ar face din cea mai mare minciună un adevăr. Aşadar, doamnelor, bârfa nu este sănătoasă deloc, este degradantă! Bârfa creionează clar portretul celei care o practică: laşitate, invidie, nesiguranţă, criză de identitate,lipsă de caracter, lipsă de bun – simţ.

Oare eu de ce bârfesc? Întrebare bună şi de mare folos ca să şi-o pună fiecare. Pentru că, fiind atât de răspândită şi “ ca prăjiturelele care alunecă pe gât “, bârfa a ajuns să fie considerată o normalitate, o necesitate, o plăcere şi a ajuns, pentru multe femei, un mod de viaţă!

Bârfesc persoanele care fie sunt plictisite de monotonia vieţii proprii, fie au complexe de inferioritate. Oamenii fără caracter, oamenii nesiguri îi bârfesc aproape întotdeauna pe cei mai buni decât ei. Bârfa este o armă a laşului, a celui slab, a celui ascuns şi ipocrit. Este unealta omului cu sufletul încărcat de ură, de minciună. Este unealta celor cărora le place mocirla, a celor care nu suportă ca alţii să fie curaţi ci, mai degrabă, vrea să îi vadă murdăriţi şi întinaţi. Prin vorbirea de rău, unii încearcă să coboare pe toţi la statura lor de pitici. Nicolae Iorga a spus: “ Înjosim măreţia care ne insultă “.

Bine, dar ce să mai vorbesc dacă nu mai spun nimic despre nimeni? – mă întreba o doamnă căreia i-am spus tranşant ca sunt dispusă să discutăm orice, numai despre alţii nu. Am cam rămas, pe moment, fără replică! Oh, veţi spune, dar toată lumea face asta, bârfeşte câte puţin din când în când! Asta nu-i o scuză pentru nimeni. Dimpotrivă, denotă infantilism. Ştiaţi că bârfa poate să ne diminueze respectul de sine? Cum? Oricât am căuta o scuză pentru cuvinte rostite denigrator, atunci când suntem singure cu propria conştiinţă, ştim că nu trăim de fapt în integritate. Asta dacă încă mai auzim vocea conştiinţei, pentru că atunci când bârfa devine un obicei pe care îl practici de o viaţă, conştiinţa este de mult înmormântată!

O doamnă nu se lasă niciodată târâtă în mocirla bârfei şi nici nu se asociază cu bârfitorii! Este o modalitate de a se respecta pe sine, în primul rând. Ar trebui să refuzăm să ascultăm bârfe, cu riscul de a fi poate marginalizate, vorbite de rău sau considerate ciudate. Merită, pentru a ne păstra integre mintea şi sufletul! În timp, oamenii vor ajunge să ne respecte tocmai pentru că am avut curajul să luăm atitudine, să fim altfel decât mulţimea. Cel mai important este că ne vom putea respecta noi însene şi vom avea curăţie de cuget înaintea oamenilor şi înaintea lui Dumnezeu!

Reclame

3 gânduri despre „Bârfa coboară în mocirlă feminitatea

  1. Pingback: 3 ceasuri bune |

    • Din pacate, da, prea mult regasim in viata de fiecare zi. Nu asa ar trebui sa fie …
      Bun sosit aici pe blog. Mai poftiti va rog, sper sa va intampin mereu cu ganduri proaspete si de folos.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s